top of page

FAQ

 • Wie is domein Walterus vof?
  Domein Walterus is eigenaar en beheerder van deze website en hun wijngaard-wijnmakerij-stokerij. Naast het totaalproces van A tot Z, van werken in de wijngaard en/of verwerking van andere fruitsoorten tot het vervaardigen van ambachtelijke producten wijn en sterke dranken. We beschikken naast rondleidingen op maat, private label ook over de mogelijkheid tot online-verkoop particulieren binnen België wat betreft onze ambachtelijke producten met levering aan huis. Wat betreft handelaren in Europa kan u ons contacteren via mail: info@domeinwalterus.be Onze maatschappelijke zetel is gelegen op volgend adres: Zielestraat 29 - 2275 Poederlee. De inschrijving geshiedde in H.R.T. met ondernemers-en BTWnummer: BE0718 721 203
 • Hoe kan ik producten bestellen?
  Je kan bestellen via de webshop van domein Walterus waarbij je alles kan aanduiden van keuzes, levering en betaling. Uiteraard is het momenteel ook mogelijk om zelf af te halen op afspraak bij domein Walterus. Deze bestelling kan worden doorgegeven online, per mail of telefonisch. -via webshop - info@domeinwalterus.be -+32(0)495 166 231
 • Is het veilig om te bestellen?
  De beveiliging van de website kan je checken door in de weergave balk van het websiteadres het volgende te zien: https://.... Dit wil zeggen dat je veilig kan aankopen en persoonsgegevens gegarandeerd is.
 • Op welke manier kan ik betalen voor mijn bestelling?
  - In geval u, uw aankopen zelf komt ophalen op afspraak, kan men terplaatse betalen cash of via payconiq app. In u per overschrijving betaald dient deze eerst ontvangen te zijn alvorens u kan ophalen. - via de webshop met levering: We bieden je verschillende betalingsmogelijkheden aan via een provider e-payment waarbij visa, maestro, handmatige overschrijvingen als optie worden weergegeven. Let wel betaling per overschrijving verlengd uw termijn van levering. Het pakket wordt verzonden vanaf de moment de betaling is ontvangen.
 • Kan ik mijn bestelling laten leveren?
  Ja, je kan de optie levering aanduiden, waarbij je na betaling door middel van mail en track en trace code zal ontvangen zodat jij jouw bestelling kan volgen. Voor België zal je de bestelling ontvangen tussen de 1-3 dagen. Bestellen tijdens het weekend kan de levertermijn laten uitlopen tot 4 dagen. Voor andere Europese landen tussen de 4-5 dagen. Wens je een extra-snelle verzending dan zal hiervoor een meerprijs aangerekend worden.
 • Wat als er niemand thuis is op het moment van levering?
  Voor elk land kan dit verschillen, zowel voor B2C als B2B. Voor België: er zijn standaard 2 pogingen voorzien voor levering, de 3x is op afspraak. !!Voor B2B gelieve eerst voor bestellingen en leveringen contact op te nemen telefonisch +32(0)495 166 231 of info@domeinwalterus.be Voor levereringen binnen Europa voor btob graag eerst contact opnemen per mail info@domeinwalterus.be
 • Kan ik mijn bestelling op een ander adres laten leveren?
  Je kan tijdens het proces van bestelformulier altijd een ander leveradres aangeven. Indien u aan meerdere adressen tegelijk zou willen laten leveren, gelieve eerst via info@domeinwalterus.be contact op te nemen.
 • Kan ik bestellen vanaf het buitenland?
  Gezien de regelgeving houden onze verkoop particulier momenteel op: -België Voor btotb zijn er leveringen mogelijk binnen Europa na contact per mail: info@domeinwalterus.be Aan vertalingen om bestelling voor het buitenland mogelijk te maken, wordt gewerkt.
 • Hoe gaat domein Walterus om met vertrouwelijke informatie?
  Domein Walterus draagt veiligheid hoog in het vaandel en doet al het mogelijke om jouw gegevens veilig te beschermen. We streven er naar enkel de nodige gegevens op te vragen en in een tijdelijk bestand te bewaren tot afronding van een verkoop of dergelijke. Zolang de gegevens nodig geacht zijn. De door jou verstrekte gegevens worden enkel opgeslagen in een bestand met als doel gebruikt te worden om jou te informeren over onze activiteiten, geabbonneerde nieuwsbrieven, het afronden van jouw bestelling. In het kader van de wet ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer inzake persoonlijke gegevens, 8 december 1992. Je kan ten alle tijden raadpleging van jouw gegevens vragen voor nazicht, wijziging of verwijdering. Hiervoor kan je contact opnemen via info@domeinwalterus.be of +32(0)495 166 231 of per schrijven Zielestraat 29 - 2275 Poederlee.
 • Problemen met je betaling?
  Betalingsnetwerken kunnen zo strikt beveiligd zijn dat het betalingen kan afbreken. In deze gevallen kan je: - tijdelijk jouw firewall minder streng instellen om de betaling te laten doorgaan. - betaling per overschrijving ( let wel de levering kan pas doorgaan na ontvangst betaling)
 • Kan ik mijn bestelling annuleren en retourneren?
  Je kan gebruik maken van het herroepingsrecht. Betreffende online-verkoop en op toepassing van consumenten binnen het toepassingsgebied in acht nemende de laatste wetswijziging van 25 mei 1999. Kan de consument terug komen op zijn beslissing en dit aan de verkoper mee delen zonder betaling,boete en motivatie gedurende 14 dagen. De termijn van 14 dagen gaat in voegen de dag na de levering is ontvangen. Indien de consument de goederen wil retourneren en wil afzien van de verkoop dient hij/zij deze op eigen risico en kosten terug te sturen naar domein Walterus, Zielestraat 29-2275 Poederlee. Gezien de aard van de goederen dienen deze ongeopend terug gestuurd te worden. Op maat gemaakte producten die na goedkeuring geschieden, worden niet terug genomen. In dit geval kan de klant zich niet beroepen op het herroepingsrecht. Download via volgende link het formulier voor herroeping: https://economie.fgov.be/sites/default/files/Files/Ventes/Forms/formulier-voor-herroeping.pdf Indien er aan de bestelling een fout zou zitten, gelieve dan contact op te nemen per telefoon of mail zodat we gerichte actie kunnen ondernemen en indien gerechtvaardigd we u tegemoet kunnen komen. gsm 0495/166 231 of info@domeinwalterus.be In geval van annulering levering drank en/of diensten dienen kosten reeds gemaakt, betaald te worden als de klant vraagt om de diensten en/of levering reeds te voorzien binnen de termijn van herroepingsrecht(14 dagen na bestelling).
 • U heeft nog extra vragen en vindt ze niet terug in FAQ?
  Heeft u nog andere vragen en kan u ze niet terug vinden in onze FAQ. Neem dan contact op per mail info@domeinwalterus.be of per telefoon +32(0)495 166 231. Wij helpen u graag verder.
 • Geschillenbeslechting
  Alle geschillen vallen onder de exclusieve bevoegdheid van de rechtbanken bevoegd voor onze maatschappelijke zetel. Informatie over alternatieve geschillenbeslechting is te vinden op http://ec.europa/odr, doch wij behouden ons uitdrukkelijk het recht voor geschillen uitsluitend aan de rechtbanken voor te leggen.
 • Hoe werken de coupons
  -In de titel van de coupon vindt je terug welke voor jou van toepassing kunnen zijn. Deze worden gecontroleerd indien een coupon ten onrechte gebruikt werd, zal de verkoop niet onmiddellijk kunnen doorgaan tot rechtzetting gereguleerd is. -U kan geen verschillende soorten coupons bij eenzelfde aankoop gebruiken. Tijdens de corona crisis zal u verschillende soorten coupons opmerken die van toepassing zijn op: - mensen woonachtig in een straal van 15 km met gratis levering ongeacht de bestelling, -mensen woonachtig in de provincie Antwerpen en vanaf bestellingen 99 euro -voor mensen die verder wonen doch woonachtig zijn in België. Onze coupons hebben een startdatum en einddatum van actie welke kan hervat worden op initiatief van domein Walterus. De coupons hun promotiecode zal vermeld staan bij elk artikel bijgevoegd in uitgebreide file van het product zodat iedereen gebruik kan maken ongeacht of u al ingeschreven bent in de nieuwsbrief of het ledengedeelte. Naar de toekomst toe zullen coupons vooral gebruikt worden voor bestaande klanten in het ledengedeelte.
 • Algemene voorwaarden - domein Walterus
  Het plaatsen van een bestelling, geeft uw goedkeuring tevens voor onze algmene voorwaarden van domein Walterus. De voorwaarden werden kort en bondig samen gevat in de FAQ maar kunnen steeds op aanvraag volledig verstuurd worden.
 • Vanaf welke leeftijd kan ik aankopen doen?
  Om onze website te gebruiken en/of diensten/producten aan te kopen moet u tenminste meerderjarigheid hebben in uw rechtsgebied en de wettelijke autoriteit, het recht en de vrijheid hebben om deze te betreden, voorwaarden als bindende overeenkomst. Het is u niet toegestaan deze website te gebruiken en/of diensten/producten te ontvangen als dit in uw land van toepasselijke wet-of regelgeving verboden is.
 • Kan ik de rondleidingen online boeken?
  Momenteel kan je per mail informeren naar rondleidingen en formules die op maat gemaakt voorzien worden. Mailadres: info@domeinwalterus.be
 • Kan ik private label in de online shop vinden?
  Voor private label kan u informeren via info@domeinwalterus.be Deze wordt niet via webshop aangeboden omdat we dit met de meest persoonlijke toenadering behandelen in wat uw exacte wensen zijn zodat we met passie een mooi resultaat kunnen brengen.
bottom of page